CBR scooter theorie

CBR scooter theorie

Voordat je aan je praktijklessen voor het bromfietsrijbewijs kunt beginnen, moet je eerst het CBR scooter theorie examen halen. Bij het CBR staat het scooterrijbewijs bekend als “bromfietsrijbewijs”. Dit is wel zo handig om te weten als je via de site van het CBR je scooter theorie examen gaat aanvragen met je DigiD. Na aanvraag kun je met een goede voorbereiding vrij gemakkelijk je scooter theorie-examen halen. 

Het leren voor je CBR scooter theorie examen

Een goede voorbereiding van je CBR scooter theorie examen begint bij het leren van de verkeersborden en verkeersregels. Deze kun je vinden op de website van de Rijksoverheid, maar kun je ook leren uit een theorieboek. Het voordeel van een theorieboek is dat ook de onderdelen verkeersinzicht en gevaarherkenning behandeld worden. Zo kun je jezelf voorbereiden op alle onderdelen van het examen. Wanneer je een theorieboek uit gaat kiezen is het belangrijk om te letten op de leeftijd van het boek en de schrijfstijl. Het is handig om een theorieboek te kopen dat niet heel oud is, omdat verkeersregels nog wel eens veranderen. 

Je kunt een theorieboek kopen op internet, maar ook in een boekenwinkel. Hierbij kun je ook letten op de schrijfstijl. Ieder jaar worden er meerdere theorieboeken uitgegeven en ieder boek heeft een andere schrijfstijl. Zo kan het dat een boek je net iets beter ligt en dat je de informatie beter opneemt. Naast dat je kunt leren uit een boek, kun je ook leren voor het CBR scooter theorie examen door theorielessen te volgen of oefenexamens te maken.

Hoe maak je het theorie examen voor je bromfietsrijbewijs?

Nadat je voldoende geleerd en geoefend hebt voor de CBR scooter theorie, kun je het examen gaan maken. Het theorie-examen bestaat uit verschillende soorten vragen die je kunt oefenen van tevoren. Op het examen zelf maak je 50 vragen binnen 30 minuten en krijg je twee oefenvragen waarmee je een gevoel kan krijgen voor de vraagstelling. Als je goed voorbereid bent is het niet al te moeilijk om 44 vragen of meer goed te beantwoorden op je examen. Het verloop van je examen begint met het aanmelden op het CBR examencentrum met je identiteitsbewijs en reserveringsnummer. Na een identiteitscontrole mag je plaatsnemen en je CBR scooter theorie examen maken. Ben je gezakt? Bekijk dan welke onderdelen je moet verbeteren om de volgende keer wel te slagen. Ben je geslaagd? Dan kun je beginnen aan je praktijklessen!

You may also like